Ieguvumi, ko sniedz efektīva noliktava

Ieguvumi, ko sniedz efektīva noliktava

Efektīvi izplānota noliktava ir investīcija uzņēmuma attīstībā un konkurētspējā. Šādi iespējams samazināt izmaksas un uzlabot darba vidi darbiniekiem. Arī Tavi klienti novērtēs ātras un precīzas piegādes.

1. Laiks ir nauda. Izmanto to efektīvi.

Cik daudz Tavi darbinieki var paveikt vienas stundas laikā? Vai šis laiks tiek izmantots lietderīgi? Rūpīgi izplānojot noliktavas darbu ir iespējams samazināt darbu izpildei nepieciešamo laiku. Precīzāk sakot, darbinieki var paveikt uzdevumus ātrāk un kvalitatīvāk. Tas samazina bojātu preču un kļūdainu pasūtījumu riskus un uzlabo klientu apmierinātību.

Parūpējies lai arī Tavā noliktavā būtu kvalitatīvs un ērti lietojams noliktavu aprīkojums. Piemēram, palešu rati, iepakošanas galdi, atbilstoši noliktavu plaukti un darbagaldi.

Pieprasītākos un biežāk pārdotos produktus novieto atbilstoša pielietojuma plauktos, nodrošinot tiem ērtu un ātru piekļuvi.

2. Rūpējies par darbinieku labsajūtu

Apmierināti un motivēti darbinieki ir veiksmīgi funkcionējošas noliktavas pamatvērtība. Ērti darba apstākļi un rūpes par darba vides nemitīgu uzlabošanu ir lielisks veids, kā motivēt savus kolēģus. Savukārt nesakārtota darba vide ar zemu funkcionalitāti liek darbiniekiem strādāt ar zemu efektivitāti pat šķietami vienkāršu uzdevumu izpildē. Nepiemērots kravu celšanas aprīkojums un uzglabāšanas risinājumi rada papildu riskus darbinieku veselībai.

Bieži slimojoši darbinieki ir pazīme, kas liecina par nepieciešamām izmaiņām darba vidē. Tas kavē uzņēmuma attīstību, lieki patērē resursus un rada papildu riskus arī pārējiem noliktavas darbiniekiem. Nogurums un stress ir viens no galvenajiem riska faktoriem, kas var sagādāt liekus izdevumus Tavam uzņēmumam un galvassāpes Taviem klientiem. Tieši tādēļ ir jo īpaši svarīgi parūpēties par darbinieku labsajūtu - parocīgu un ergonomisku darba vides izveidi noliktavā.

3. Optimāli izmantotas telpas samazina izmaksas

Noliktavas telpu optimizācija ir gudrs veids, kā palielināt noliktavas kapacitāti, nepaplašinot fizisko telpas platību. Piemēram, izmantojot atbilstošākos palešu plauktus. Zinot uzglabājamo kravu augstumu, platumu un svaru, iespējams izveidot plānu, kā savietot paletes pēc iespējas kompaktāk. Jāņem vērā arī kravas pacelšanas maksimālais augstums, lai tai var droši, ērti un ātri piekļūt. Izvēloties atbilstošākos palešu plauktus un tiem paredzētu papildu aprīkojumu, uzlabosi arī darba drošību. Šī ir vien neliela daļa no iespējamajiem uzlabojumiem, bet pat šādas pārmaiņas ļaus palielināt jau esošas noliktavas kapacitāti un samazināt izmaksas, kas citkārt būtu nepieciešamas plašāku noliktavas telpu izveidei. 

4. Tavi klienti to novērtēs

Efektīvam noliktavas darbam ir milzu ietekme uz to, kā Tavu uzņēmumu novērtēs klienti. Kaut arī pircēji noliktavas darbu neredz, ātras, apsolītajā laikā veiktas piegādes un pareizi noformēti sūtījumi ir aspekti, ko klienti novērtēs. Tas ļaus veidot labas un uzticamas ilgtermiņa attiecības gan ar esošajiem, gan potenciālajiem klientiem.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.