Seši soļi pretim labākai loģistikai noliktavā

Seši soļi pretim labākai loģistikai noliktavā

Pastāv noteikta saikne starp apmierinātiem klientiem, kuri turpina iegādāties produktus no tava uzņēmuma, un efektīvu noliktavas darbu. Problēmas noliktavā bieži noved pie novēlotām vai nepareizām piegādēm un dažkārt arī pie preču bojājumiem. Šāda veida kļūmes var novest pie tā, ka klienti nolemj pāriet pie cita piegādātāja. Tādēļ ir svarīgi jau laikus identificēt iespējamos problēmpunktus, pārbaudītu preču plūsmas efektivitāti, lai iespējami ātri novērstu atklātās nepilnības.
Palešu rati

Nodrošini ērtu piekļuvi populārākajiem produktiem

Katram uzņēmumam ir populārāko preču tops. Ir svarīgi, lai produkti un preces, kuras klienti izvēlas iegādāties visbiežāk, arī noliktavā būtu pieejamas ātri un ērti. Tas ietaupīs noliktavas darbinieku laiku un mazinās preču bojājumu un darba drošības riskus. Tas ir līdzīgi, kā virtuvē - virtuves naži un karotes, ko lietojat biežāk, atrodas pie izlietnes, bet īpašās glāzes un šķīvji atrodas skapjos.

Palešu plaukti

Atvēli nepieciešamo vietu netraucētai kustībai

Vai zini savas noliktavas maksimālo kapacitāti un optimālo noslodzi? Mūsu pieredze liecina, ka optimālajā gadījumā, Tavas noliktavas platības noslodzei būtu jābūt 80% līdz 85% robežās. Tas nodrošinās pietiekami daudz brīvas vietas preču transportēšanai un ļaus īslaicīgi pārkārtot noliktavas plānojumu, ja būs nepieciešams novietot kādu lielāku kravu vai nestandarta apjoma pasūtījumu. Nepieciešamās brīvās platības trūkums noliktavā var kļūt par hronisku problēmu, kas mazina darba efektivitāti. Pārliecinies, ka telpu plānojums ir optimāls un tiek izmantoti tieši Tavam uzņēmumam atbilstošākie noliktavu plaukti un plauktu sistēmas.

Noliktavu aprīkojums

Pārliecinies par plauktu risinājumu atbilstību

Uzņēmumam attīstoties, paplašinās arī piedāvāto produktu klāsts un līdz ar to ir jāatjaunina arī nepieciešamie uzglabāšanas risinājumi un jāizvērtē esošās plauktu sistēmas efektivitāte. Iespējams, ir mainījušās populārākās preces un noliktavā aizvien vairāk tiek uzglabāts jaunais sortiments. Scenāriji var būt dažādi. Mēs iesakām regulāri veikt noliktavas efektivitātes izvērtējumu. Ir lietderīgi jautāt padomu profesionāļiem, kas var palīdzēt optimizēt jau esošo noliktavu vai izstrādāt jaunas – efektīvākas noliktavas plānojumu.

Parūpējies par ērtu un praktisku darba vidi darbiniekiem

Viens no efektīvas noliktavas pamatprincipiem ir rūpīgi izplānota, parocīga un ērta darba vide. Neliec darbiniekiem doties no viena noliktavas gala uz otru, lai paņemtu ietinamo plēvi vai skavu pistoli.

Labi izplānota darba vide un piemērota aprīkojuma izmantošana samazinās bojātu preču, kavētu vai kļūdaini sagatavotu pasūtījumu daudzumu.

Tas ir īpaši nozīmīgs ieguvums uzņēmumiem, kuri darbojas e-komercijas vidē un dienu no dienas piegādā lielu daudzumu sūtījumu gala klientiem. Šādi ne tikai uzlabosi uzņēmuma reputāciju klientu acīs, bet ietaupīsi līdzekļus, kas tiek iztērēti labojot nepareizi organizēta noliktavas darba radītās kļūdas.

Noliktavu plaukti
Noliktavu aprīkojums

Piemērota noliktavas aprīkojuma izvēle

Palešu rati, iepakošanas galdi, izturīgi darbagaldi, piemērots apģērbs un apgaismojums ir tikai neliela daļa no risinājumiem, kuri uzlabos tavu kolēģu un darbinieku labbūtību, un līdz ar to arī padarītā darba kvalitāti. Ērti pārskatāmi un marķēti noliktavu plaukti ļaus ātrāk atrast nepieciešamās preces. Tas ietaupīs pasūtījumu apstrādes laiku.

Atbilstošs noliktavu aprīkojums ir investīcija uzņēmuma attīstībā, ko ilgtermiņā novērtēs gan darbinieki, gan klienti.

Parūpējies par savu klientu

Vai dažkārt esat spiests atteikties no darījumiem, jo noliktavas veiktspēja ir pārāk vāja? Vai arī tava uzņēmuma piegādes laiks dažkārt ir tik garš, ka tavi klienti padodas un dodas pie cita piegādātāja? Tad ir pienācis laiks rīkoties un izveidot noliktavu, kas var nodrošināt tādu pakalpojumu līmeni, kādu sagaida tavi klienti.

Neatkarīgi no tā, vai vēlies atrisināt loģistikas problēmu vai uzzināt, kuri noliktavas plaukti vislabāk atbilst Tavām vajadzībām, mūsu noliktavas eksperti ir gatavi palīdzēt. Mūsu mērķis ir atrast piemērotāko noliktavas aprīkojumu tieši Tavām vajadzībām.

Sazinies ar mūsu projektu vadītājiem un speriet pirmo soli pretī labi izstrādātam noliktavas risinājumam, kas iepriecinās Tavus klientus un darbiniekus.