Biroja mēbeles aktīvai ikdienai

Biroja mēbeles aktīvai ikdienai

Biroja mēbeles un risinājumi, kas palīdz uzturēt fizisko aktivitāti visas dienas garumā!

Mūsu ķermenis ir radīts kustībai, tādēļ vislabākais stāvoklis ir nevis statiska poza, bet gan pastāvīga pozu maiņa. Ir svarīgi mainīt ķermeņa stāvokli regulāros laika intervālos, jo sevišķi darba laikā, kad bieži vien par to aizmirstas. Vislabākais veids, kā nodrošināt kustības, ir pielāgojami interjera risinājumi, kas veicina veselīgu ķermeņa stāvokli un atvieglo pozu maiņu. Uzziniet, kā biroja mēbeles var atbalstīt veselīgāku dzīvesveidu.

Augstumā regulējami galdi

Ja strādājat, stāvot kājās, jūs aktivizējat savu muskulatūru, uzlabojat stāju un veicināt asinsriti – tas dod labumu gan smadzenēm, gan ķermenim. Elektriski augstumā regulējams galds, pie kura var gan sēdēt, gan stāvēt kājās, ir gudrs ieguldījums, kas nodrošina uzlabotas pašsajūtas atdevi jau no pirmās dienas. Šāds stāvgaldsgalds sniedz vienkāršu iespēju mainīt ķermeņa stāvokli darba dienas gaitā, ļaujot apsēsties pie galda vai piecelties kājās tik daudz reižu dienā, cik vien vēlaties. Pieejami dažāda dizaina un krāsu augstumā regulējamie galdi, kas teicami iederas ikvienā biroja interjerā.

Līdzsvara dēlis

Stāvēšana palīdz stiprināt muskulatūru, turklāt tiek sadedzināts vairāk kaloriju nekā sēžot, tomēr stāvēšana uz cietas grīdas var radīt diskomfortu. Vislabāk ir stāvēt uz nogurumu mazinoša paklājiņa, kura virsma ir īpaši veidota, lai paaugstinātu komforta sajūtu, nodrošinātu mikrokustības un atvieglotu saspringumu kājās, ceļos un mugurā. Ja vēlaties lielāku izaicinājumu, iesakām izmantot līdzsvara dēli. Tas ne tikai palīdzēs uzlabot līdzsvaru, bet liks ķermenim kustēties visos virzienos, veicinot asinsriti. Turklāt līdzsvara vingrinājumi stiprina kājas, gurnus, potītes, kā arī vēdera un muguras muskulatūru un uzlabo stāju.

Labs biroja krēsls

Izvairīšanās no pastāvīgas sēdēšanas nenozīmē, ka nav ļauts apsēsties. Tieši pretēji – ik pa brīdim apsēžoties, jūs atvieglojat saspringumu ceļos un pēdās. Tomēr ir jāpatur prātā, ka biroja krēslam ir jābūt atbilstošam stundu skaitam, ko katru dienu pavadāt pie rakstāmgalda. Labu ofisa krēslu var pielāgot jūsu auguma garumam un svaram, un tas nodrošina efektīvu atbalstu rokām, muguras lejasdaļai un kājām. Šāds biroja krēsls palīdz sēdēt pareizi, sekojot ķermeņa kustībām. Ne katrs biroja krēsls ir piemērots ikvienam, tomēr pareizais ofisa krēsls ir īsts ieguvums gan labai pašsajūtai, gan darba ražīgumam.

Aktīvie biroja krēsli

Ja vēlaties viegli mainīt ķermeņa pozu, aktīvais krēsls ir vienkāršākais risinājums. Tas ir inovatīvs, ergonomisks krēsls, kas automātiski palīdz ķermenim kustēties, jo uz krēsla nepieciešams saglabāt līdzsvaru. Aktīvie krēsli ir kustību krēsli, līdzsvara sēdekļi, līdzsvara bumbas un seglu krēsli – tie visi aktivizē muguras un torsa muskulatūru, uzlabo stāju un veicina asinsriti. Turklāt kustības šķiet ļoti dabiskas, tādēļ ķermenim tās ir tikpat kā nemanāmas. Lieliski!

Rakstāmgalda velosipēds

Rakstāmgalda velosipēds ir lieliska iespēja ikvienam augstumā regulējama galda īpašniekam, kurš vēlas parūpēties par savu veselību. Nav vajadzīgs pilnas jaudas treniņš, lai baudītu velobraukšanas ieguvumus. Lēna zemas intensitātes kustība ir viss, kas vajadzīgs, lai pārtrauktu sēdoša dzīvesveida apburto loku. Pedāļu pretestību var noregulēt atbilstoši jūsu fiziskai sagatavotībai un spējām. Displejā ir redzams laiks, ātrums, distance un sadedzināto kaloriju skaits, kas ļauj viegli novērtēt paveikto.

Uzturiet pozitīvu efektu

Ja stāvēšana darba laikā ir labvēlīga veselībai, tad kustības darba laikā ir vēl labākas. Tikai jautājums, kā to panākt. Atbilde ir vienkārša: sarūpējiet pie galda novietojamu galda skrejceliņu. Kustības sadedzinās vairāk kaloriju un uzlabos asinsriti, kas savukārt paaugstinās skābekļa līmeni un enerģiju gan smadzenēs, gan ķermenī. Tāpat kā izmantojot rakstāmgalda velosipēdu, lēna, vienmērīga, patīkama gaita ir viss, kas nepieciešams – nav vajadzīgs kustēties ātri vai svīst, lai panāktu pozitīvu ietekmi uz veselību.

Augstumā regulējams sapulču galds

Elektriski augstumā regulējams sapulču galds, pie kura var stāvēt kājās, ir labs ieguldījums, jo ķermeņa stāvokļa maiņa ir nepieciešama arī apspriežu laikā. Pētījumi apliecina, ka, stāvot kājās, mēs esam radošāki un sadarbojamies labprātāk, nekā sēžot. Turklāt, stāvot kājās, pieaug koncentrēšanās spējas, tādēļ šādas sapulces ir īsākas un efektīvākas. Ja tikšanās reize izvēršas garāka, nekā paredzēts, galdu var vienkārši nolaist zemāk un apsēsties pie tā. Arī šādā situācijā iespējams izvēlēties klasisku konferenču krēslu vai aktīvo krēslu.
Kustēties ir vienkārši!

Tāfeles

Ja nepieciešams prezentēt kādu ideju vai rast risinājumu problēmai, izmanto pie sienas stiprināmu baltu magnētisko tāfeli vai tāfeli uz ritentiņiem ar rāmi, ko ērti pārvietot. Uzaicini arī kolēģus aktīvi piedalīties prezentācijā veicot piezīmes uz tāfeles. Ja tev šķiet, ka tāfele ir vecmodīgs un garlaicīgs risinājums, iespējams, Tev nepieciešama stikla tāfele vai tāfele ar skaņu absorbejosu pamatni.

Kvalitatīvas biroja mēbeles