Ergonomiska klase - palielina skolēnu efektivitāti un komfortu

Ergonomiska klase - palielina skolēnu efektivitāti un komfortu

Skola ir skolēnu darba vieta un viena no svarīgākajām telpām ilgstoša laika periodā, jo liela dzīves daļa norit tieši mācību telpās.
Tāpēc ļoti svarīga ir pārdomāta un ergonomiska darba vide, kas veicinātu skolēnu darba spējas un labsajūtu. Šajā rakstā mēs apskatīsim piecus svarīgus faktorus, kas veido optimālu un efektīvu darba telpu.

 

Daudzveidīgas sēdmēbeles – iespēja izvēlēties dažādas sēdēšanas pozīcijas, lai izvairītos no saspringuma muskuļos un traumām. Tam lieliski noder alternatīvas ierastajām sēd mēbelēm, tādas kā, līdzsvara krēsli, pufi, sēžammaisi vai līdzsvara bumbas. Aktīvās sēdēšanas aprīkojums ir ieteicams, jo nodrošina aktīvu sēdēšanu un stiprina muskuļus.

Viena telpa, kas veic vairākas funkcijas

Pareiza stāja pie datora – Strādājot pie datora, ir svarīgi izmantot ergonomisku peli, kas neitralizēs spriedzi rokas locītavā, plecos un kaklā. Ekrāns jānovieto tādā attālumā, lai skolēnam būtu ērti strādāt rokām cieši pieguļot ķermenim. Tāpat jābūt iespējai rokas atbalstīties pret galdu vai datorkrēsla roku balstiem.

Trokšņa samazināšana — augsts skaņas līmenis un troksnis klasē var negatīvi ietekmēt mācīšanās procesu un darba produktivitāti. Skaņas absorbētāji, tādi kā akustiskie paneļi un galda starpsienas veiksmīgi novērš šo problēmu. Daudzi skaņas absorbētāji ir dekoratīvi un tāpēc kļūst arī par stilīgām interjera detaļām.

Akustikas eksperta padomi

Labs apgaismojums — pareizi izvietots apgaismojums klasē palielina skolēnu enerģijas līmeni un darba spējas.
Pareizs gaismas izvietojums būtu sekojošs, tiešās gaismas uz darba virsmām un netiešā gaisma uz sienām un griestiem, tā sauktā izkliedētā gaisma, nodrošina vislabāko efektu. Iekārtojot telpu jāparedz vairākas gaismekļu rindas ar pietieku apgaismojuma līmenim, kā arī tāfeles apgaismojumu, kas atvieglotu skolotāja darbu.

Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.