Kā iekārtot pievilcīgu biroju

Kā iekārtot pievilcīgu biroju

Daudzās nozarēs darba tirgū vērojams prasmīgu darbinieku trūkums. Ir svarīgi piesaistīt labākos darbiniekus, un, tiklīdz tie ir atrasti, darba videi ir jāveicina viņu paturēšana. Vai tev ir viss, kas šim nolūkam vajadzīgs? Lūk, desmit padomi, kas palīdzēs gan aprīkot biroju par pieņemamu cenu, gan padarīs tevi par pievilcīgu darba devēju darbinieku acīs.

 

Sāc ar kopējā budžeta izstrādi un izveido visu nepieciešamo lietu sarakstu prioritārā secībā. Nošķir būtiskās vajadzības no tā, kas būtu jauki, bet var pagaidīt. Rūpīgi plānojot, var izveidot biroju, kas atbilst pašreizējām vajadzībām un attīstās kopā ar tavu biznesu.

1. Investē kvalitatīvos biroja krēslos!
Mēbeles, kurām nekādā gadījumā nevajadzētu taupīt, ir tieši biroja krēsli. Nepareiza sēdus poza rada daudz problēmu, tāpēc ir svarīgi, lai krēsli palīdzētu darbiniekiem sēdēt pareizi. Aktīvas sēdmēbeles ar labu ergonomiku var būtiski pozitīvi ietekmēt darbinieku veselību, kā arī viņu veikumu.

 

2. Izvēlies kvalitatīvus rakstāmgaldus par atbilstošu cenu.
Ja samaksā dubultā, tas nebūt nenozīmē, ka iegūsi dubultu funkcionalitāti. Tas attiecas arī uz galdiem ar regulējamu augstumu, kas ir ievērojami labāki no ergonomikas viedokļa. Tu vari iegūt teicamu kvalitāti, nepārsniedzot budžetu. Izvēloties iekārtojumu, kur galdi ir novietoti grupās, var ietaupīt. Piemēram, šādā iekārtojumā vienu tīkla kabeli var izmantot vairākām darbstacijām, vienlaikus lieki neaizņemot vietu uz grīdas.

 

3. Investē vienotā novietnē.
Ikvienam uzņēmumam ir nepieciešama vieta uzglabāšanai - skapji vai plaukti. Ja vēlies ietaupīt naudu, labs variants ir atvērta tipa plaukti. Ja nepieciešams droši uzglabāt dokumentus un biroja piederumus, priekšroka dodama skapjiem. Izvēloties novietni no kādas mēbeļu sērijas, vari kombinēt augstākus un zemākus skapjus, joprojām saglabājot vienotu stilu.

 

4. Laimīgus darbiniekus redz virtuvē.
Nevērtē par zemu virtuves nozīmi. Sākotnēji varbūt šķiet, ka tas īpaši neietekmē biznesu, tomēr darbinieku motivācija noteikti pieaugs, ja virtuvē būs ledusskapis, mikroviļņu krāsns, labs kafijas automāts un ērtas mēbeles. Tas var nedaudz izmaksāt, tomēr tā būs labi ieguldīta nauda. Atceries: apmierināti darbinieki ir produktīvi darbinieki.

5. Pievērs uzmanību gaismai un skaņai.
Nav daudz lietu, kas būtu tik svarīgas mūsu labsajūtai, kā dabiskais apgaismojums. Labs dabiskais apgaismojums palīdz arī samazināt izmaksas par elektrību. Tāpēc, iekārtojot savu telpu, pārdomā, kā krīt gaisma. Centies lielāko daļu darbstaciju novietot pēc iespējas tuvāk logiem. Atvērta tipa biroja vide bieži saistīta ar augstu trokšņu līmeni, ko var viegli mazināt ar skaņas izolācijas sistēmām. Galda starpsienu izvēle ir rentabls risinājums, kas ne tikai pasargā no nevēlama trokšņa, bet arī nodrošina zināmu privātumu.

 

6. Pievieno augus un mākslas darbus.
Sienu rotāšana ar "īstiem mākslas darbiem" parasti ierobežota budžeta apstākļos nav iespējama. Par laimi, ir alternatīvas, piemēram, savu fotogrāfiju izdrukāšana un ierāmēšana. Vai pazīsti kādu amatierfotogrāfu? Pajautā, vai vari izstādīt dažus no jaunākajiem darbiem. Printu internetveikalā var iegūt jaukas mākslas darbu izdrukas par pieņemamu cenu. Zaļie augi ir vēl viens salīdzinoši lēts biroja dekorēšanas un darbinieku apmierinātības veicināšanas veids - pētījumi liecina, ka dabīgi elementi mazina stresu un uzlabo cilvēku noskaņojumu.

 

7. Neaizmirsti par telpas sienām.
Sienu izdaiļošana, piešķirot sienām jaunu krāsas toni, ir viegls veids, kā uzlabot iespaidu un atmosfēru birojā. Izvēlies mierīgu toni kā pamatkrāsu un izmanto krāsu akcentus no uzņēmuma logotipa.

 

8. Investē ģērbtuvē!
Vai birojā ir vieta, kur pārģērbties un nomazgāties? Ja JĀ, tev veicas, jo šāda veida ģērbtuvju telpas bieži vien tiek augsti novērtētas darbinieku aptaujās par darba vietām. Ja šķiet, ka tie ir lieki izdevumi, atceries, cik dārga ir kvalificētu darbinieku nomaiņa.

 

9.Izvēloties mēbeles, padomā par kvalitāti un produktu garantiju ilgtermiņā.
Iegāde no cienījama piegādātāja, kas piedāvā produktu garantijas, sākotnēji var izmaksāt dārgāk, taču, ja tā iekļaujas tavā budžetā, nekavējies. Investējot kvalitātē, tu aiztaupīsi sev problēmas nākotnē, un ilgtermiņā tas ir ekonomiskākais variants.

 

10.Viss no viena piegādātāja.
Daudzi mēbeļu ražošanas uzņēmumi piedāvā labākus noteikumus, ja pasūtījums ir lielāks. Tāpēc var būt vērts iegādāties visas biroja mēbeles no viena piegādātāja. Piegādātājs, kas pārzina tavas iegādes vajadzības, var arī ieteikt mēbeles un produktus, par kuriem neesi iedomājies, turklāt dažkārt bez papildu izmaksām.

 

Kopsavilkums
Kopumā pievērs uzmanību labai ergonomikai, mēbeļu sērijām, kas sniedz pielāgošanas iespējas, labam apgaismojumam un pamatīgai virtuvei. Tad ir liela iespējamība, ka radīsi vidi, kur cilvēkiem patīk strādāt. Tas noteikti atmaksāsies!  

Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.