Iekārto pirmsskolas mācību iestādi

Iekārto pirmsskolas mācību iestādi no garderobes līdz rotaļu istabai

Pirmsskolas izglītība ir svarīga bērnu un personāla ikdienas sastāvdaļa. Kā vislabāk iekārtot pirmsskolas mācību iestādi? Kādas viegli pielāgojamas mēbeles pirmsskolas vecuma bērniem ir pieejamas tirgū un ar kurām mēbelēm var optimāli iekārtot telpas? Kā uzlabot mācību vidi? Iekārtojot pirmsskolas mācību iestādi atbilstoši pedagoģijas metodēm, koncentrējoties uz uzglabāšanu, izvēloties viegli pielāgojamas pirmsskolas mēbeles un piedāvājot praktiskas darba virsmas, telpas kļūst gan labākas, gan interesantākas. 

Kārtība pirmsskolas garderobē

Tā kā nepieciešams uzglabāt daudzu bērnu apģērbu ierobežotā platībā, nepieciešami praktiski un atjautīgi risinājumi. Izvēlei pieejama liela apģērbu pakaramo un plauktu dizainu daudzveidība. Lai ģērbtuve izskatītos kārtīga, neskatoties uz daudzajām drēbēm un mantām, labs risinājums ir garderobes skapji ar durvīm. Durvis, kas paliek atvērtas, atvieglo mantu izņemšanu no skapja vai ievietošanu skapī. Eņģes ar saudzīgas aizvēršanas mehānismu neļauj durvīm aizcirsties.

Izmantojot pārvietojamu drēbju žāvētāju, slapjas virsdrēbes var pakarināt ārpusē, līdz tās ir pilnīgi vai daļēji izžuvušas. Pēc tam žāvētāju var ienest telpās, nepilinot ūdeni uz garderobes grīdas.

Ikviena pirmsskolas mācību iestāde ir atšķirīga. Tāpēc ir labi telpas iekārtot dažādos veidos atkarībā no pedagoģijas metodēm, uzskata AJ Public Interior biznesa jomas vadītājs Fredriks Hencs (Fredrik Hentz).

„Pirmsskolas izglītībai vajadzētu veicināt vēlmi mācīties, un tai jābalstās uz pedagoģiskām idejām. Videi jābūt pielāgojamai dienas gaitā un tajā nedrīkst būt pārāk daudz fiksētu vai statisku punktu. Iesaku paredzēt iekārtojumu dažādām bērnu grupām ar dažādām vajadzībām,” saka Frīdrihs.

Praktiskas un viegli pielāgojamas mēbeles

Lai iekārtotu labu mācību vidi, pirmsskolas mēbelēm jābūt viegli pielāgojamām un pārvietojamām. Tādējādi vidi var viegli mainīt atkarībā no paredzētajām aktivitātēm un vajadzībām. Mēbeles ar bloķējamiem ritenīšiem var viegli pabīdīt uz priekšu vai atpakaļ, ja nepieciešams. Cits uz cita sakraujami krēsli un taburetes ir viegli uzglabājami, un, mainoties telpas vajadzībām, tos var vienkārši nolikt malā. Praktiskos skapjus ar atlokāmām virsmām var izmantot kā rotaļu vai zīmēšanas galdus.

Izveido „telpu telpā”, izmantojot paneļus un telpu dalītājus, kas efektīvi palīdz arī skaņas slāpēšanai. Telpu dalītāju izmantošana ir labs veids, kā sadalīt telpu dažādās zonās. Tas veicina labu mācību vidi.

Uzmanības centrā labi skapji un plaukti

Pirmsskolas mācību iestādē bieži nepieciešama gan nosegta, gan atklāta vieta uzglabāšanai, tāpēc vajadzīgas dažāda veida mēbeles. Atvērti plaukti ar plastmasas kastēm un skapji ir piemēroti rotaļlietām un materiāliem, kuriem jābūt viegli pieejamiem, savukārt plaukti ar durvīm vai augstie plaukti labi noder lietām, kuras jāglabā bērniem neaizsniedzamā vietā. Iesakām izmantot telpas sienas. Pie sienas stiprināmi plaukti ļauj ietaupīt vietu, atvieglo uzkopšanu, turklāt var izmantot grīdas platību zem tiem.

Lasi vairāk par to, kā izveidot pārdomātu mācību vidi


Vieta rotaļām

Izmantojot rotaļu mēbeles, rotaļu galdus un mīkstus kluču komplektus, bērni var vingrināties smalkās motorikas iemaņās un nemanot apgūt svarīgas lietas. Izmantojot dažādas aktivitāšu zonas, vienlaikus var organizēt gan klusas, gan fiziski aktīvākas spēles.


Omulīga pulcēšanās vieta

Ar brīnišķīgi mīkstu paklāju uz grīdas visa telpa uzreiz kļūst mājīgāka. Tajā pašā laikā tā ir ērta pulcēšanās vieta, kas ir ideāli piemērota rotaļām, dziedāšanai un lasīšanai. Paklājs kalpot arī kā lielisks skaņas absorbētājs un enerģiju veicinošs, krāsains telpas akcents. Neaizmirsti izvēlēties paklājus ar gumijotu apakšdaļu, kas labi turas pie grīdas, mazinot paslīdēšanas risku.

Vai dīvāna stūrītī ir pārāk šauri? Tad podesti būs lieliska alternatīva, jo tos var izmantot visdažādākajos veidos, sākot ar rotaļām un beidzot ar stāstu stāstīšanu. Ceram, ka šī informācija noderēs par iedvesmu pirmsskolas izglītības iestādes iekārtošanā.

BUJ

Skaņu absorbējoši ziņojumu dēļi un sienu tekstilizstrādājumi ar rotaļīgiem rakstiem efektīvi mazina augstu trokšņu līmeni, vienlaikus kalpojot arī par dekoratīvu telpas elementu.
Izvēlies izturīgas mēbeles, kas piemērotas rotaļām un radošām izpausmēm. Zemi plaukti ar atvērtām uzglabāšanas atvilktnēm un skapji ir piemēroti lietām, kurām nepieciešams ērti piekļūt, savukārt slēdzami skapji noderēs lietām, kuras jāglabā bērniem nesasniedzamā vietā.
Izvēlies kompaktus plauktus un virsdrēbju pakaramos, kurus pēc vajadzības var paplašināt vai pārveidot.

Jautā padomu mūsu interjera dizaina ekspertiem!

Ja Tev nepieciešama palīdzība telpu interjera izveidē, piemērotāko risinājumu izvēlē vai vēlies uzzināt vairāk par mūsu produktu sniegtajām priekšrocībām, sazinies ar AJ Produkti interjera projektu komandu un mēs ar prieku Tev palīdzēsim.
Organizācijas veids
Raksti ziņu šeitPielikums
Noklikšķinot uz Nosūtīt, es apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.