5 radoši padomi darbam no mājām

5 radoši padomi darbam no mājām

Darbs no mājām  un mājas birojs daudziem no mums ir kļuvis par dzīvesveidu. Pētījumi liecina, ka mēs vēlamies strādāt attālināti vismaz pāris dienu nedēļā. Šādam darbam ir gan savas pozitīvās, gan arī ēnas puses. Daudzi secina, ka izkustēšanās darba dienas laikā kļūst retāka, turklāt mājas biroja ergonomija atpaliek no darbavietas. Par laimi, pastāv daži vienkārši viedi, kā uzlabot savu mājas biroju! Šajā rakstā esam apkopojuši 5 ieteikumus, kas palīdzēs uzlabot tavu labbūtību un darba rezultātus arī strādājot attālināti.
mājas birojs

1.Tavi sabiedrotie - kustība un ergonomika

Strādājot no mājām, ir viegli aizmirst izstaipīt kājas un izkustēties. Vienā pozā nemanot var pavadīt vairākas stundas. Tomēr savas veselības vārdā ir ļoti svarīgi mainīt darba pozu. Birojā tu mēdz izkustēties darba gaitā, piemēram, dodoties pie printera, kafijas automāta vai uz sapulci. Iespējams, tavā rīcībā ir pat rakstāmgalds ar regulējamu augstumu. Turpretī mājās ir pavisam citādāk.

 Lai iegūtu iespēju mainīt darba pozu arī mājās un nevajadzētu šim nolūkam ņemt talkā gludināmo dēli, iesakām iegādāties piemērota izmēra galdu ar regulējamu augstumu, pie kura var strādāt gan stāvot kājās, gan apsēžoties. Augstumā regulējams galds nodrošinās labu darba virsmu un pietiekamu platību, kur novietot visus biroja piederumus. Tu varēsi ik reizi to pielāgot pareizajā augstumā un regulāri manīt darba pozas. Ja mājās nav vietas vēl vienam galdam, piedāvājam vairākas citas praktiskas alternatīvas, piemēram, klēpjdatora paliktni vai augstumā regulējamu klēpjdatora statīvu, kuru var paņemt līdzi un novietot tur, kur vajadzīgs
ergonomisks datorkrēsls
Datorkrēsls MARLOW
Kompakts galds mājas birojam
Augstumā regulējams galds ATTUNE

2. Nodrošini sev piemērotus darba apstākļus

Vai strādā, sēžot pie virtuves galda? Tā gadās bieži, un tas ir labs iemesls investēt mēbelēs, kas ir piemērotas biroja darbam. Visticamāk, arī tavs virtuves krēsls nav paredzēts astoņu stundu darba dienai. To būtu ieteicams nomainīt pret labu biroja krēslu, kas pielāgojas ķermeņa kustībām un ļauj sēdēt pareizi. Ergonomisks biroja krēsls ir viens no svarīgākajiem mājas biroja elementiem, turklāt tam nav jāizskatās garlaicīgi un neinteresanti. Investē modernā krēslā, kas pieskaņots tavas mājas interjeram, turklāt ir arī regulējams un ergonomisks!

 Derētu iegādāties arī kārtīgu galdu, lai darba dienas beigās nevajadzētu novākt visus darba materiālus. Ja mājās nav daudz brīvas vietas, ir pieejami dažādi nelieli galdi, kurus var novietot, piemēram, zem kāpnēm vai telpas stūrī. Neaizmirsti arī par piederumiem, kuri ne tikai labi izskatās, bet arī ir ļoti funkcionāli. Vari izvēlēties kāju balstu, vai īpaša komforta paklājiņu stāvēšanai pie augstumā regulējama galda. Šāds paklājiņš ir lieliski piemērots muskuļu sāpju novēršanai kājās, gūžās un mugurā, ja darbu veic, stāvot kājās.
Ergonomisks paklājs darbam pie stāvgalda
Ergonomisks paklājs STAND darbam pie augstumā regulējama galda
Monitora paliktnis rakstāmgaldam
Augstumā regulējams galda statīvs datoram READY

3. Atrodi pareizos leņķus

Ja tev sāp sprands, iespējams, tava datora ekrāns ir novietots nepareizā leņķī. Ekrānam ir jāatrodas acu līmenī, lai kakls sēžot būtu taisns. Ja strādā pie klēpjdatora un nav vietas atsevišķam monitoram, klēpjdatoru var uzlikt uz grāmatu kaudzes, vai iegādāties klēpjdatora statīvu, lai datoru varētu novietot augstāk. Tādā gadījumā iesakām izmantot bezvada peli un klaviatūru, lai roku delmus varētu turēt uz galda 90° leņķī - tas novērsīs saspringumu plecos. Rokas darba laikā jātur pēc iespējas tuvāk ķermenim, lai nerastos tipiskās pastāvīga saspringuma izraisītās sāpes rokā, kurā turi datorpeli.
galda lampas

4.Nogurušas acis ir slikta apgaismojuma pazīme

Pietiekams darba vietas apgaismojums ir svarīgs, gan strādājot birojā, gan no mājām. Ja tev bieži sāp galva vai nogurst acis, gaisma telpā var būt par blāvu vai par spilgtu. Atrodi labu vietu pie loga un novieto ekrānu tā, lai tajā neatspīdētu gaisma. Atbilstoši pieregulējama un kvalitatīva galda lampa būs neaizvietojams risinājums, kas ļaus labāk kontrolētu apgaismojuma līmeni, jo īpaši ziemas tumšajos mēnešos
sieviete vingro darba vietā

5. Uzlādē baterijas, paņemot pārtraukumu

Ja nevari padarīt savu darba vietu tik ergonomisku, cik vajadzētu, paņem pārtraukumu un izkusties! Vari, piemēram, doties īsā pastaigā vai veikt dažus stiepšanās vingrinājumus. Svarīgākais ir kustēties, lai tavs ķermenis varētu atjaunot enerģijas līmeni un preventīvi samazinātos sāpju un stīvuma risks. Ideālā gadījumā paņem īsu pārtraukumu pēc katras Teams vai Zoom sapulces, lai atpūtinātu acis un izstaipītu kājas. Vai arī izmanto izdevību un izpildi dažus tā saucamos pretējo kustību vingrinājumus, proti, ja strādā, noliecoties uz priekšu pie datora, pastiep rokas atpakaļ vai uz augšu.

Ergonomiskas mēbeles mājas birojam

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.