Troksnis traucē strādāt? Mums ir risinājumi.

Troksnis traucē strādāt un novērš uzmanību? Mums ir risinājumi.

Troksnis ir traucējošs gan atvērta, gan slēgta tipa birojos. Slikta telpas akustika negatīvi ietekmē koncentrēšanās spēju un samazina produktivitāti. Par laimi, trokšņa līmeni var samazināt. Biroja starpsienas un galda aizslietņi ar skaņu slāpējošām īpašībām ir viens no risinājumiem. Arī akustiskie paneļi un paklāji palīdzēs uzlabot telpas akustiku. Taču ir arī citi risinājumi. Šajā produktu ceļvedī lasi mūsu padomus un ieteikumus, kā uzlabot akustisko vidi tavā darba vietā.
biroja starpsiena un augstumā regulējams galds

Samazini troksni birojā

Nosaki, kuri skaņas avoti ir traucējošākie, un novieto to tuvumā mēbeles un piederumus, kas absorbē skaņu. Uzmanību novērsošu troksni rada ventilatori, kopētāji un citas līdzīgas iekārtas – turi tos tālāk no darbvietām, vēlams atsevišķā telpā, vai novieto starp tiem mēbeles.

Atvērtie grāmatplaukti, kas piepildīti ar grāmatām, mapēm un citiem priekšmetiem, palīdz samazināt troksni, turpretī slēgta tipa glabāšanas risinājumi ar durvīm atstaro skaņu un var radīt traucējošu eho.

Tāpat skaņas līmeni samazina jebkurš tekstilizstrādājums. Ievēro principu – jo vairāk auduma un ieloču, jo labāk. Aizkari, sienu dekori un paklāji rada patīkamāku un ērtāku biroja vidi, vienlaikus absorbējot skaņu.

Skaņas līmeni mazina arī mīkstās mēbeles, piemēram, dīvāni, atzveltnes krēsli un ar audumu apvilkti biroja krēsli. Tāpat vari izmantot skaņu absorbējošus dīvānus ar augstiem sāniem, kas vienlaikus nodrošina zināmu privātumu.

Izmanto biroja starpsienas un tāfeles

Skaņu absorbējošas grīdas starpsienas jeb aizslietņi izjauc skaņas viļņus telpā un uzlabo skaņas vidi. Starpsienas lieliski noder, nodalot citu no cita rakstāmgaldus vai norobežojot atpūtas zonu, kurā bieži notiek sanāksmes un diskusijas. Biroja starpsienas ir arī ērts un parocīgs veids, kā viegli un ātri sadalīt telpu dažādās zonās.

Ja starpsienai nepieciešams plašāks pielietojums, lieliski noderēs arī magnētiska stikla tāfele ar skaņu slāpējošu paneli. Raksti piezīmes uz tāfeles, piestiprini dokumentus vai izdrukas ar magnētiem un izmanto riteņus, lai pārvietotu tāfeli tur, kur tā visvairāk nepieciešama.

Galda starpsienas aizņem mazāk vietas nekā grīdas starpsienas, taču skaņas slāpēšanas funkciju tās veic tikpat efektīvi. Galda starpsienas ir ideāli piemērotas galdiem ar regulējamu augstumu, jo aizslietnis paceļas un nolaižas kopā ar galdu. Galda starpsienām ir dažādas krāsas, un tās var izmantot arī kā ziņojumu dēļus.


Tāfeles. Kā izvēlēties piemērotāko?
Akustiskie paneļi

Akustiskie paneļi sienām un griestiem

Lai vienkārši un efektīvi samazinātu trokšņu līmeni birojā, izmanto telpu sienas – piestiprini pie tām akustiskos paneļus, kas slāpēs troksni un vienlaikus nodrošinās vietu, kur piespraust ziņojumus. Ja sienas paneļi uzstādīti tuvu sienai, skaņas viļņi izkļūst tiem cauri, atsitas pret sienu un vēlreiz plūst cauri panelim. Šāds mehānisms nodrošina ļoti efektīvu dubultu skaņas slāpēšanu. .

Akustiskie paneļi pieejami dažādās krāsu un formu kombinācijās, kas ļauj izveidot radošu interjeru – īpaši izmantojot paneļus ar drukātiem motīviem. Tie nodrošina stilīgu akcentu uz vienmuļām sienām un pilda svarīgu funkciju. Taču apsver arī citas iespējas, piemēram, sienu tapsējumus ar dažādiem dekoratīviem rakstiem.

Ja pie sienas nav pietiekami daudz brīvas vietas, lielisks risinājums būs akustiskie griestu paneļi. Telpas iekārtojums un griestu augstums noteiks, kādu paneli izvēlēties – stiprināmu tieši pie griestiem vai iekaramu. Tāpat aizraujošu un dinamisku iespaidu rada dažādos augstumos piekārti cilindri.

Parūpējies arī par kolēģu labbūtību

Telefona zvani un datora paziņojumu signāli var būt traucējoši taviem kolēģiem pat tad, ja pašam šīs skaņas netraucē. Pievērs tam uzmanību un pārslēdz viedtālruni un datoru uz klusuma režīmu. Tā vietā izmanto uznirstošos paziņojumus datora ekrānā.

Filca paliktņi krēslu kājām ir ērts veids, kā samazināt troksni un pasargāt grīdu no krēsla kāju radītām švīkām.

Ja iespējams, izvairies no sanāksmēm pie sava rakstāmgalda. Tā vietā plāno sanāksmi atsevišķā telpā vai dodies uz vietu, kur sanāksme nevienam netraucēs. Iespējams, šim nolūkam vari izmantot ēdamistabu?

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Lūdzu uzgaidi...