Padomi kā iekārtot nelielu noliktavu

Padomi kā iekārtot nelielu noliktavu

Kas kopīgs lielākajai daļai veikalu un interneta veikalu dažādās nozarēs? Tiem visiem ir nelieli noliktavas krājumi, vismaz salīdzinot ar vairumtirdzniecības noliktavām un loģistikas centriem, un līdz ar to arī noliktavas telpas ir krietni mazākas. Šajā rakstā mēs esam apkopojuši padomus, kā efektīvi organizēt noliktavas darbu nelielās telpās.

Četri soļi ceļā uz efektīvu noliktavu

Lai neliela noliktava varētu darboties gludi un bez šķēršļiem, ir nepieciešami šādi elementi:

  1. Pielāgojamas plauktu sistēmas, kuras iespējams integrēt atbilstoši telpas izmēram un vajadzībām.
  2. Ergonomiski celšanas palīglīdzekļi un ratiņi, lai smagumu pārvietošana notiktu ar minimālu slodzi darbiniekiem
  3. Pārdomāts noliktavas plānojums, kas nodrošina optimālu krājumu plūsmu.
  4. Funkcionāla iepakošanas stacija, lai pasūtījumu komplektēšana notiktu ātri un vienkārši.
Ievērojot šos nosacījumus, darbinieki iegūs funkcionālu darba vidi, kas veicinās efektīvāku darba izpildi.
Trūkst brīvas noliktavas vietas? Pirmkārt pārbaudi, vai plauktu izmēri atbilst preču izmēriem. Iespējamus pārāk dziļus plauktus, kuri netiek noslogoti pilnvērtīgi, nepieciešams nomainīt pret šaurākiem, tādā veidā atbrīvojot uzglabāšanas platību. Vēl viens veids, kā esošajā telpā iegūt vairāk vietas, ir pilnvērtīgi, izmantojot griestu augstumu. Ar pareizi pielāgotiem uzglabāšanas plauktiem pat neliela noliktava spēj lieliski pildīt savas funkcijas.
Kad runa ir par patiešām smagu kravu celšanu un pārvietošanu, izcils palīgs ir pacelamā platforma, palešu rati un iekrāvēji. Tāpat katrā noliktavā ir nepieciešami arī pacēlāji, dažādi preču transportēšanas konteineri, platformas, plauktu ratiņi un celtņi vieglākai preču apritei. Tos visus apvieno funkcionalitāte, kas  sniedz iespēju daudz ātrāk, un ērtāk pārvietot visdažādākās preces un materiālus, pasargājot darbiniekus no traumu gūšanas.

Padomi:

  • Noliktavas ejām jābūt pietiekami platām, lai tajās spētu apmainīties viens otram pretī braucoši iekrāvēji vai ratiņi. Nepareizi izplānotas ejas var radīt nevēlamas sekas noliktavas darbībā.
  • Vai preču pieņemšanas un piegādes zona atrodas vienā lokācijā? Izvairies no sastrēgumiem preču izkraušanā vai iekraušanā, izveidojot īpašu zonu, kur saņemtās preces tiek īslaicīgi novietotas, tādā veidā nodrošinot izejošā kravas automašīnai iespēju samainīties ar ienākošās kravas automašīnu.
  • Novieto populārāko preču iepakojumus tuvāk iekraušanas zonai, lai samazinātu to transportēšanas laiku.
  • Iekārto iepakošanas staciju, lai nodrošinātu ātrāku pasūtījumu komplektēšanu.

Izvēlieties iepakošanas galdu ar regulējamu augstumu, lai vairāki darbinieki varētu to pielāgot sava auguma īpatnībām. Padomājiet arī par darba krēslu ar regulējamu sēdekļa augstumu, kas atvieglo darba pozīciju maiņu, un ergonomisku darba paklāju, kas nodrošina komfortu ilgstoši strādājot stāvus pozīcijā. Rezultātā Tu iegūsi: funkcionālu iepakošanas staciju, kas nodrošinās efektīvāku noliktavas darbu.

Sazinieties ar mums, ja Tev ir nepieciešama palīdzība nelielas noliktavas iekārtošanā.
Mūsu plašajā preču sortimentā Tu atradīsi visu nelielas noliktavas iekārtošanai vai optimizēšanai, turklāt AJ Produkti projektu vadītāji palīdzēs rast optimālus risinājumus Tavam uzņēmumam. 

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.