Ergonomisks krēsls aktīvai sēdēšanai birojā

Ergonomisks krēsls aktīvai sēdēšanai birojā

Komfortabla sēdēšana un iespēja izkustēties vienlaikus? Ar aktīvo biroja krēslu, tā ir pavisam reāla kombinācija. Mūsu plašajā sortimentā atradīsi ergonomiskus darba krēslus, kas ļauj saglabāt aktīvu dzīvesveidu arī sēdoša darba veicējiem. Ja esi viens no tiem, tevi noteikti interesēs sekojošais.
Sieviete sēž uz līdzsvara krēsla

Labāka veselība un palielināta koncentrēšanās spēja

Regulāra kustība ir priekšnoteikums muskuļu un locītavu mobilitātes saglabāšanai, taču sēdošs darbs nereti vienkārši nedod iespēju to praktizēt. Šādās situācijās, pareizā krēsla izvēlei var būt izšķiroša nozīme attiecībā uz tavu veselību.

Aktīvās mēbeles, kuras veidotas, lai lietotājs to izmantošanas laikā aktivizētu un stiprinātu muguras muskulatūru un citas muskuļu grupas, būs lielisks palīgs cīņā ar kustību trūkumu biroja darba ikdienā. 

Mūsu ķermeņi ir radīti kustībai un gūst labumu no fiziskām aktivitātēm. Ilgstoša sēdēšana, turpretī, var radīt virkni nopietnu veselības problēmu, nereti novedot pat pie tādām reālām traumām, kā muguras disku izslīdēšana. 

Trīs iemesli aktīvā krēsla iegādei:

1. Darbojoties dziļajiem muskuļiem, palielinās enerģjas un kaloriju patēriņš. Tam ir pozitīvs efekts uz kopējo enerģijas līmeni ķermenī un tavu spēju koncentrēties.

2. Tev kustoties, ķermenī uzlabojas asins un skabēkļa cirkulācija. Tas palielina tavu efektivitāti un produktivitāti katrā darba cēlienā. 

3. Iegurņa muskuļiem kļūstot spēcīgākiem, uzlabojas jūsu stāja. Izmantojot aktīvo krēslu, ilgtermiņā sēdēsi taisnāk.

Kāda veida aktīvie krēsli ir piemērotākie tieši tev?

Aktīvais krēsls var kalpot kā lieliska komplimentārā mēbele klasiskajam biroja krēslam. Lai ķermenis justos labi, ir nepieciešams regulāri mainīt tā pozīciju. Šeit labākais risinājums ir pārmaiņus sēdēt gan uz klasiskā, gan aktīvā biroja krēsla, otrajā gadījumā vēlams darbojoties pie augstumā regulējama galda. 

Aktīvajam krēslam nav jābūt sarežģītam vai sēdēšanai neērtam. Piemēram, ar tā dēvēto “sedlu” krēslu, tu dabiski iegūsti ergonomisku sēdēšanas pozīciju. Ja gadījumā meklē alternatīvas tradicionālajai balansa bumbai, mūsu plašajā sortimentā atradīsi arī balansa krēslu ar iebuvētu pilašu bumbu. 

Paturi prātā, ka aktīvo krēslu sākotnēji nevajadzētu izmantot vairāk par vienu stundu dienā, vismaz ne līdz brīdim, kad ķermenis ir pieradis pie jaunās sēdēšanas pozīcijas. Tas ir tikai normāli, ja iesākumā jutīsi nelielas muskuļu sāpes. Tās liecinās, ka krēsls pilda tam paredzēto funkciju. Muskuļi tiek aktivizēti dabiskā kustībā, tavam ķermenim laika gaitā kļūstot stingrākam un spēcīgākam. Drīz vien jutīsi arī kopējā enerģijas līmeņa celšanos.


Kāda veida rakstāmgalds jums ir piemērots?

Padoms: Dalies aktīvās sēdēšanas krēslā ar saviem kolēģiem

Ne visiem kolēģiem ir nepieciešams savs balansa vai sedlu krēsls. Tā vietā apdomājiet speciāla “aktīvā stūrīša” izveidi birojā, kurā darbinieki var dalīties ar saviem aktīvajiem krēsliem. Tādā veidā darbiniekiem būs iespēja izvēlēties starp vairākiem variantiem, un strādāt uz aktīvajiem krēsliem pēc maiņas principa. 

Vīrietis sēž uz aktīvā krēsla

Neesi drošs, kuru aktīvo krēslu izvēlēties? Šeit ir daži no mūsu iecienītākajiem modeļiem:

Mūsu populārais un stilīgais sedlu krēsls TRENT
  • Mīksta un izturīga poliuretāna virsma
  • Sniedz lielu kustību brīvību
  • Gluda pārvietošanās uz ritentiņiem
Unikāla dizaina balansa krēsls UP
  • Neliela pašmasa un praktisks rokturis zem sēdekļa
  • Izgatavots no poliamīda un 50% otrreeizējās pārstrādes materiāliem 
  • Viegli regulējams augstumā
Ergonomiskā balansa bumba CORBRIDGE
  • Pieejama divos izmēros
  • Rokturi vieglai pārvietošanai
  • Izturīgs auduma pārklājums

Elastīgs sedlu krēsls EPSOM ar muguras atbalstu
  • Muguras balsts ar 360° rotāciju, var tikt izmantots arī kā roku balsts
  • Izturīga, 95% vilnas apdare
  • Ar vieglu sūpošanās funkciju

Apbalvotais un ekskluzīvais balansa krēsls BACK APP
  • Novērš muguras sāpes
  • Augsta maksimāla slodze
  • Biezs sēdekļa polsterējums

Soļošanas celiņš

Padoms: Pārvietojies pie darba galda

Vēlies integrēt vairāk kustības savā darba dienā? Ar mūsu soļošanas celiņu varēsi pārvietoties arī strādājot! Staigāšanas josta darbojas pēc skrejceliņa trenažiera jeb treadmila principa, ir viegli salokāma, klusa, un ir kopumā lielisks veids, kā veicināt asins cirkulāciju un metabolismu darba dienas laikā.

Apskatīt produktu

BUJ

Aktīvā krēsla izmantošanai ir vairāki pozitīvie aspekti. Blakus stājas uzlabošanai, tiek stiprināti balsta muskuļi, kā arī veicināta asins cirkulācija un skābekļa plūsma ķermenī. Tas viss padara tevi aktīvāku, palielina fokusu un uzlabo koncentrēšanās spējas. 
Ilgstoša sēdēšana ievērojami palielina dzīvesveida slimību risku un mazina enerģijas patēriņu ķermenī, kas praksē var izpausties kā hronisks nogurums. Kustība un regulāra darba pozas maiņa mazina sēdoša dzīvesveida izraisītu veselības problēmu risku.
Ergonomika ir zinātne par cilvēku attiecībām ar fizisko un psiholoģisko darba vidi.
Ergonomisks biroja krēsls ir veidots, lai palīdzētu jums sēdēt pareizā pozīcijā, vienlaikus nodrošinot pilnīgu komfortu. Ergonomisks krēsls var tikt izmantots, lai mazinātu slodzi uz ķermeni un uzlabotu stāju.
Sedlu krēsls ir aktīvā krēsla tips, kuru izmantojot, lietotājs atrodas jāšanas pozīcijā, katrai kājai izvietojoties attiecīgi krēsla labajā un kreisajā pusē.
Sedlu krēsls pieprasa sēdēšanu “jāšanas” pozīcijā. Šī pozīcija dabiski nodrošina pareizu stāju, vienlaikus palīdzot atslābināt plecus, gurnus un ceļgalu locītavas. Salīdzinājumā ar klasiskajiem biroja krēsliem, tiek ievērojami veicināta arī asins cirkulācija kājās.
Uz sedlu krēsla ir nepieciešams sēdēt pēc iespējas taisni, tā lai pleci, gurni un papēži izkārtotos vertikālā līnijā. Sēdēšanas augstums tiek noteikts, izejot no lietotāja auguma, taču pēdām jebkurā gadījumā ir jābūt pilnībā atblastītam pret grīdas virsmu.
Balansa krēsls ir aktīvā krēsla tips, kas var tikt lietots kā klasiskā biroja krēsla alternatīva. Atšķirībā no tradicionālā biroja krēsla, sēdēšana balansa krēslā ir ievērojami mazāk statiska.
Uz balansa bumbas ir nepieciešams sēdēt izplešot kājas, pēdām izvirzoties uz priekšu, tā, lai ceļgali būtu saliekti 90° leņķī. Izvaries no bumbas spiešanas ar kājām, mēginot noturēt balansu.
Balansa bumba būs stabilāka, ja to neuzpildīsi līdz tās maksimālajai kapacitātei, taču kopumā bumbas stingrība ir atkarīga no individuālās preferences.
Balansa bumba ar 650 mm diametru ir piemērota cilvēkiem augumā zem 175 cm, kamēr balansa bumba ar 750 mm diametru būs piemērota jebkuram cilvēkam augumā virs 175 cm.
Pedāļu mīšana, paralēli strādājot, veicinās asins cirkulāciju organismā, un palielinās metabolismu, atstājot pozitīvu efektu uz jūsu kopējo veselību un produktivitāti.
Vairums velogaldu izskatās un funkcionē ļoti līdzīgi klasiskajam velotrenažierim. Galvenā atšķirība ir tāda, ka velogaldi parasti nav aprīkoti ar speciāliem rokturiem.
Mūsu sortimentā atrodamajiem velogaldiem ir augstumā regulējami sēdekļi, kas ir piemēroti cilvēkiem augumā no 155 līdz 195 cm.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.