Padomi, kā iekārtot nelielu biroju

Padomi, kā iekārtot nelielu biroju

Kompakta biroja iekārtošana var būt izaicinošs uzdevums. Svarīgi, lai katrs telpas kvadrātmetrs tiek izmantots pēc iespējas efektīvāk un racionālāk. Pārdomāti izvēloties biroja mēbeles un uzglabāšanas risinājumus, pat neliela biroja telpa var kļūt par izcilu darba vietu. Atbrīvo vietu uz grīdas, iekārtojot telpu ar ērti lietojamām un daudzpusīgām mēbelēm, kas nodrošina vietas ekonomiju. Šajā rakstā uzzini, kā iekārtot šādu darba vidi, ievērojot 6. pārbaudītus risinājumus.
sieviete sēž uz līdzsvara krēsla pie biroja galda

Neliela izmēra darba galdi ar nodalošajiem paneļiem

Biroja galdi ar galda starpsienām ir lieliski piemēroti komandas darbam nelielās biroja telpās. Saliekot galdus cieši kopā, nodalošie paneļi darbiniekam rada privātas telpas sajūtu un mazina apkārtējo traucēkļu ietekmi. Vēl jo vairāk, izvēloties paneļus ar skaņu absorbējošām īpašībam, ir iespējams mazināt trokšņa līmeni katra darbinieka individuālajā nodalījumā. Nodalošie paneļi var tikt izmantoti arī kā ziņojumu un atgādinājumu dēļi.

Nelieli, trijstūrformas galdi aizņems mazāk vietas un ļaus tev izmantot pāri palikušo telpu citiem nolūkiem. Aizvien populārs risinājums ir arī augstumā regulējami galdi, kas ne tikai ļauj ietaupīt telpu, bet arī gādā par ergonomiskāku darba vidi.


Optimizējiet sava darba galda uzglabātspēju

Ergonomiska pieeja sapulču telpu iekārtošanai

Sapulču gadījumos, kad telpu ir nepieciešams iekārtot vairāku personu uzņemšanai, iesakām izvēlēties nedaudz lielāka izmēra darba galdu ar izliektu virsmu. Tādējādi tu iegūsti optimālu daudzumu darba virsmas, tajā pašā laikā nodrošinot pietiekami daudz brīvas vietas sapulces dalībniekiem.

Atkarībā no situācijas, rekomendējam apsvērt arī galdu ar papildus izlokāmo virsmu abās pusēs. Tas ļaus krietni ieekonomēt telpu nelielu sapulču gadījumos, vienlaikus nodrošinot gatavību arī lielāku sastāvu uzņemšanai.

Stāvgaldi ir vēl viens efektīvs risinājums, kas ļaus ietaupīt krietni vairāk telpas nekā tradicionālie konferenču galdi. Ideāli piemēroti īsām, neformāla rakstura sapulcēm, stāvgaldi var tikt papildināti ar augsto krēslu komplektu. Tos vari novietot zem galda, laikā kad sapulces telpa netiek akīvi izmantota.

Bīdāmās durvis un skapji ar riteņiem

Biroja skapji ar bīdāmām durvīm vai žalūziju tipa durvīm ir īstais risinājums, ja vēlies slēgta tipa glabātuvi. Tie ir ne vien praktiski, bet arī vizuāli liek telpai izskatīties lielākai, nekā izvēloties skapjus ar durvīm, kas veras uz āru. Šādi skapji ērti atverami arī tad, ja telpā ir ļoti daudz cilvēku, turklāt slēgta tipa glabāšanas risinājumi palīdz telpai izskatīties tīrai un kārtīgai.

Nelielās telpās glabāšanai ērts un parocīgs risinājums ir atvilkņu bloki uz riteņiem. Tos ir viegli novietot zem rakstāmgalda, kur tie netraucē, turklāt šādu atvilktņu bloku var ērti pārvietot, kad vien nepieciešams.
 

Kā izvēlēties biroja skapi? Lasi un uzzini šeit.
koka sienas plaukti

Sienas plaukti un sienas skapji

Sienas plaukti ļaus izmantot arī telpas vertikālo platību. Turklāt, šādi tu iegūsi papildu vietu uz grīdas. Mūsu sortimentā ir pieejami gan atvēra tipa sienas plaukti un grāmatu plaukti no koka, gan slēdzami sienas skapji ar durvīm drošai dokumentu un personīgo mantu uzglabāšanai.
Pie sienas pievienojamās plauktu sistēmas ar slīdošajām durvīm ir vēl viens optimizēts risinājums. Šādā veida sienu vari pārvērst par centrālo piederumu uzglabāšanas vienību birojā. 

Jau kādu laiku populārs risinājums ir arī pie sienas stiprināmie skapji un kumodes. Izvērtē savu biroja telpu un atrodi jaunas iespējas telpas ekonomijai. Varbūt virs galda pa labi organiski iederētos pie sienas stiprināmais skapis? 

Līdzīgā veidā telpu vari atbrīvot arī izmantojot pie sienas stiprināmos brošūru turētājus, kuros uzglabāt ienākošo pastu un veidlapas. Šis risinājums ir ievērojami ergonomiskāks nekā tradicionālie veidlapu un pasta arhivēšanas skapji.

Tikmēr darbinieku apģērbu uzglabāšanai viennozīmigi vislabākais risinājums ir pie sienas stiprināma koridora sistēma mantu novietošanai. Virsdrēbēm vari izmantot pakaramos, kas izvietoti zem cepurēm paredzētiem āķiem.

Salokāmās mēbeles taupa vietu

 Visai pašsaprotams, taču ne mazāk efektīvs veids, kādā ieekonomēt telpu ir salokāmo mēbeļu izmantošana. Ar salokāmo krēslu un galda komplektu, nepieciešamības gadījumā vari ātri radīt papildus sēdvietas, tajā paša laikā aizņemot minimālu telpas apjomu ikdienā.
Trūkst vietas salokāmo krēslu un galda komplekta uzglabāšanai? Pieej problēmai radoši, ikdienā salokāmos krēslus izvietojot uz sienas, izmantojot tiem speciāli paredzētus pakaramos.
Moderna biroja atribūtika nav iedomājama bez prezentāciju tāfeles. Arī šis elements ir pieejams salokāmā formātā, kā arī konvertējamās variācijās, kas ļauj tāfeli sekunžu laikā pārveidot par darba galdu.

Risinājumi šaurām biroja telpām:

  • Lieto augstumā regulējamus biroja galdus
  • Salokāmas mēbeles ļaus ietaupīt ievērojamu daudzumu telpas
  • Mēbeles uz riteņiem var tikt pārvietotas citur, kad tās nav nepieciešamas
  • Izmanto pie sienas stiprināmus plauktus un pakaramos
  • Lieto gaišu un neuzkrītošu krāsu shēmu
  • Ieturi konsekvenci interjera dizainā un mēbēļu izvēlē, lai mazinātu jucekļa sajūtu


Ja tev ir jautājumi par mūsu produktiem, pakalpojumiem vai servisu - sazinies ar klientu apkalpošanas servisu.

Biroja mēbeles ērtākam darbam

BUJ

Multifunkcionālas mēbeles ir mēbeles, kuras ir veidotas, lai nodrošinātu vairākas funkcijas, tādējādi ļaujot ietaupīt pēc iespējas vairāk vietas.
Izvēlies mēbeles, kuras ir viegli pārvietot, smagākās vienības aprīkojot ar riteņiem. Liec uzsvaru uz daudzfunkcionālām mebelēm. 
Krāsas var vizuāli gan sašaurināt, gan palielināt telpu. Izmanto gaišus toņus, kā piemēram bēšu, pelēku un pasteļus, lai biroju padarītu vizuāli plašāku.
Attālumam starp darba virsmu un ekrānu jābūt pietiekamam, lai darbinieks bez grūtībām varētu saredzēt ekrānu un bez piepūles darboties ar peli un klaviatūru. Zem galda vajadzētu būt pietiekamam daudzumam brīvās vietas kājām, kamēr starp galdu un pašu darbinieku - pietiekamam daudzumam telpas, lai darbinieks varētu bez grūtībām piecelties kājās.
Integrē skaņu slāpējošos elementus biroja interjerā. Izvēlies biezus paklājus, troksni absorbējošus sienu un griestu paneļus, un akustiskos aizkarus.

Saņem AJ jaunumus savā e-pastā

Mēs Tev nosūtīsim informāciju par īpašajiem akcijas cenu piedāvājumiem, jaunākajām precēm un praktiskiem ieteikumiem telpu iekārtošanai!
Pieraksties mūsu jaunumu vēstulei šeit!
Lūdzu uzgaidi...
*Nospiežot pogu Nosūtīt, apstiprinu, ka piekrītu privātuma politikai.